Oppstart-22.-august-2025-2880-x-1200-px--edited

Instruktør i Traumebevisst Yoga og
Relasjonskonstellasjoner

Norsk Traumeterapi Institutt, ved Linn Arnesen og Veetamo Lyngmo, tilbyr en toårig utdannelse med oppstart i august 2025 sentralt i Oslo.

Programoversikt
Denne utdanningen kombinerer Traumebevisst Yoga og Relasjonskonstellasjoner, to kraftfulle metoder for å jobbe med konsekvensene av traumer.
Traumebevisst Yoga fokuserer på å skape et trygt rom for traumeutsatte ved å gjenopprette forbindelsen mellom kropp og sinn gjennom skånsom bevegelse, pust og mindfulness.
Relasjonskonstellasjoner hjelper med å avdekke ubevisste mønstre og relasjonelle dynamikker som påvirkes av traumer.

Utdanningen gir deg verktøyene du trenger for å undervise og veilede traumeutsatte på en profesjonell og traumeorientert måte.

Vi jobber praktisk med Traumebevisst Yoga og Relasjonskonstellasjoner gjennom hele utdanningsforløpet.

Utdanningen har begrenset antall plasser.

Innhold og struktur:

Modul 1 – Traumeteori 
22.- 24. august 2025

I denne modulen legges det teoretiske grunnlaget for å forstå hva traumer er, med særlig fokus på PTSD og C-PTSD. Du vil lære om hvordan traumer kan påvirke kropp og sinn, og hvordan det kan føre til ulike tilstander og atferdsmønstre hos de som er rammet. Det vil være undervisning som introduserer deg til sentrale traumebegreper, samt øvelser som gir en praktisk forståelse av hvordan disse traumene kan bearbeides. Etter modulen vil du levere en skriftlig oppgave som oppsummerer innsikten fra teorien, samt refleksjoner over hvordan denne kunnskapen kan brukes i praksis.

Modul 2 – Nevrobiologi
26. - 28. september 2025

Her vil du dykke ned i den nevrobiologiske forståelsen av traumer. Vi ser nærmere på nervesystemet, inkludert den tredelte hjernen og polyvagal teori, som er viktige for å forstå hvordan traumer påvirker kroppens fysiske respons. Toleransevinduet vil også bli diskutert som en viktig modell for hvordan individer kan regulere stress. I tillegg til undervisningen vil du utforske metoder for å hjelpe klienter med å regulere nervesystemet gjennom både yoga og mindfulness-teknikker. En skriftlig oppgave vil følge modulen, der du reflekterer over nevrobiologiske prosesser og praktiske verktøy du har lært.

Modul 3 – Utviklingspsykologi
21. - 23. november 2025


Denne modulen fokuserer på hvordan barns utvikling kan bli påvirket av tidlige traumer, og hvordan disse barndomserfaringene former atferdsmønstre i voksenlivet. Du vil lære om tilknytning, utviklingsstadier og hvordan traumer tidlig i livet kan manifestere seg i senere psykologiske utfordringer. Gjennom praktiske øvelser vil du utforske hvordan disse temaene kan integreres i ditt arbeid med traumebevisst yoga og konstellasjonsarbeid. Etter modulen skal du skrive en oppgave som reflekterer over de utviklingspsykologiske aspektene og hvordan de kan brukes i praksis.

Modul 4 – Tilknyttingsteori
9. - 11. januar 2026


Tilknytningsteori er en sentral del av traume- og relasjonsarbeid. I denne modulen vil du lære om ulike tilknytningsmønstre, hvordan de utvikles, og hvordan de kan påvirke individers evne til å skape og opprettholde sunne relasjoner. Det vil også være fokus på hvordan traumer kan forstyrre tilknytning, og hvordan tilknytningsteori kan brukes i både traumebevisst yoga og konstellasjonsarbeid. Det vil være skriftlig oppgave etter modulen, der du reflekterer over hvordan tilknytningsteori kan anvendes i praksis.

Modul 5 – Relasjoner
6. - 8. mars 2026

Relasjoner til både seg selv og andre er grunnleggende i traumebevisst arbeid. I denne modulen vil du utforske temaer som kjærlighet, intimitet, sex, skyld, og skam, og hvordan disse påvirkes av traumer. Gjennom praktiske øvelser vil du lære hvordan du kan støtte klienter i å arbeide med disse temaene, både i yogapraksis og gjennom relasjonskonstellasjoner. Etter modulen leverer du en skriftlig oppgave som reflekterer over det teoretiske og praktiske arbeidet med relasjoner og traumer.

Modul 6 – Overlevelsesmekanismer etter traumatisering
8. - 10. mai 2026

Her vil du lære om de ulike overlevelsesmekanismene mennesker utvikler etter traumatisering, inkludert stress, utbrenthet, og people-pleasing.
Vi vil også se på grensetting og hvordan traumebevisst yoga og konstellasjonsarbeid kan hjelpe klienter med å identifisere og transformere disse mønstrene. Etter modulen vil du utføre skriftlig arbeid der du reflekterer over overlevelsesstrategier og de praktiske verktøyene som kan anvendes i undervisning.

Modul 7 – Generasjonsoverførte traumer
7. - 9. august 2026

I denne modulen vil du få innsikt i hvordan traumer kan overføres gjennom generasjoner.
Du vil lære om hvordan ubearbeidede traumer fra tidligere generasjoner kan påvirke individer i dag, og hvordan relasjonskonstellasjoner kan hjelpe med å bryte disse mønstrene. Modulen vil inkludere både teoretisk undervisning og praktisk arbeid med generasjonsoverførte traumer, samt en skriftlig refleksjonsoppgave etterpå.

Modul 8 – Yoga
25. - 27. september 2026

Denne modulen dykker dypere inn i yogafilosofi, chakrasystemet, og hvordan du kan undervise yoga på en traumesensitiv måte. Du vil lære å tilpasse yogapraksisen for å møte behovene til traumeutsatte individer, samt utvikle din egen yogapraksis. Modulen vil inneholde både teoretisk undervisning og praktisk utforskning av yogateknikker. Etter modulen vil du levere en skriftlig oppgave der du reflekterer over hvordan yogafilosofi og praksis kan integreres med traumebevissthet.

Modul 9 – Konstellasjonsarbeid
27. - 29. november 2026

I denne modulen får du en innføring i konstellasjonsarbeid, en metode som utforsker ubevisste mønstre i relasjoner og familiedynamikker. Du vil lære hvordan konstellasjonsarbeid kan brukes i traumebehandling for å avdekke og bearbeide traumer som har sitt opphav i relasjoner. Undervisningen vil bli kombinert med praktiske øvelser og utforskning av hvordan du kan anvende denne metoden i ditt arbeid. Skriftlig refleksjonsoppgave følger modulen.

Modul 10 – Her og nå/Mindfulness
8. - 10. januar 2027

Mindfulness spiller en nøkkelrolle i traumebevisst praksis. I denne modulen vil du lære hvordan du kan undervise mindfulness på en traumeorientert måte, med fokus på å bringe klientene til her og nå for å styrke deres tilstedeværelse og trygghet. Gjennom praktiske øvelser vil du utforske mindfulness som verktøy i både yoga og konstellasjonsarbeid. Etter modulen leverer du en skriftlig oppgave som reflekterer over hvordan mindfulness kan støtte helbredelse fra traumer.

Modul 11 – Undervisning
5. - 7. mars 2027

Denne modulen forbereder deg på å undervise i traumebevisst yoga og konstellasjonsarbeid. Du vil få veiledning i hvordan du kan strukturere klasser, skape trygge rom for læring, og tilpasse undervisningen til klientenes behov. Praktisk arbeid vil være en viktig del av denne modulen, der du vil prøve ut undervisningsmetodene i trygge omgivelser. Modulen avsluttes med en skriftlig oppgave som reflekterer over undervisningsstrategier og din egen utvikling som instruktør.

Modul 12 – Eksamen
23. - 25. april 2027

Den siste modulen er viet til eksamen, både skriftlig og praktisk. Du vil gjennomføre en praktisk eksamen der du underviser i traumebevisst yoga og konstellasjonsarbeid, og vil få tilbakemelding på både din undervisningsmetode og faglige forståelse. Denne modulen markerer fullføringen av utdanningen, og de som har bestått alle kravene vil motta diplom.

Målgruppe:
Utdanningen er for deg som ønsker å utdanne deg i Traumebevisst Yoga og Relasjonskonstellasjonsarbeid, og som ønsker å jobbe med traumeutsatte på en profesjonell og trygg måte.

Omfang og varighet:
Utdanningen består av 12 moduler med tilhørende veiledning, egenterapi, praktisk trening, og skriftlige innleveringer, samt avsluttende skriftlig og praktisk eksamen.

Fredager: 11 - 18
Lørdager: 8 - 17
Søndager: 8 - 16

Hva du oppnår etter endt utdanning:
Du vil være kvalifisert til å undervise og veilede traumeutsatte klienter gjennom Traumebevisst Yoga og Relasjonskonstellasjoner.
Med en dyp forståelse for disse metodene , og hvordan de kan støtte helingsprosesser, vil du kunne tilby en trygg og helhetlig tilnærming både i grupper og i én-til-én- situasjoner.

Pris og betaling:
Den totale kostnaden for utdanningen er 78000,-, men du har mulighet til å betale per år, måned eller modul (et tillegg på 100 kr per faktura vi legges til ved delbetaling), noe som gir deg en fleksibilitet til å fordele kostnadene over hele utdanningsløpet.
Dette gjør det enklere å tilpasse betalingen etter din økonomi.

Hver modul koster 6 500,- og ved opptak betales en påmeldingsavgift tilsvarende en modul. Du binder du deg til å betale hele utdanningen når du takker ja til å delta.

Earlybird rabatt på 4000 ved påmelding før 15. januar 2025.

Sted: Urban retreats, Bentsegata 6, 0465 Oslo

Søk om opptak:
Skriv en mail til traumeundervisning@gmail.com og fortell litt om deg selv og din motivasjon for å delta.

Hjertelig velkommen!